Jaa:

  • Facebook
  • Twitter
  • AddThis

Ohjeita ja tehtäviä

Maailman laitamilla on Kepan ja GLM-Suomen nettisivusto. Se kuvaa elämää sambialaisessa maalaiskylässä, joka on saanut tuta maan poliittisista murroksista.
Kundalumwanshyan asukkaita kylän keskustassa, taustalla kioskikauppoja.
GLM

Kundalumwanshya on esimerkki siitä, miten globaalit talouspoliittiset suuntaukset voivat mullistaa pienen syrjäisen kylän elämän. Se on myös tarina siitä, miten valtion hylkäämä kylä kieltäytyy kuolemasta, kun kyläläiset ryhtyvät etsimään uusia keinoja toimeentulonsa turvaamiseksi.

Maailman laitamilla sukeltaa Keski-Sambian provinssissa sijaitsevan kylän historiaan ja nykypäivään tarkastellen sieltä käsin sambialaista yhteiskuntaa sekä kansainvälisten toimijoiden ja kehitysyhteistyön vaikutusta. Keskeisiä teemoja ovat talous ja toimeentulo, kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyö ja ilmastonmuutos. Kylän tarina rakentuu kyläläisten omista kertomuksista, blogeista, tausta-artikkeleista, videoista ja valokuvista.

Sivusto tarjoaa ajattelun ainesta kaikille kehityskysymyksistä kiinnostuneille, mutta erityisesti se on tarkoitettu globaalikasvatuksen avuksi kansalaisjärjestöille ja oppilaitoksille, yläasteelta korkekouluille. Tähän osioon on koottu ohjeita opettajille sekä tehtäviä, pohdittavaa ja analyysiaihioita eri oppiasteiden oppilaille ja opiskelijoille. 

Tervetuloa sukeltamaan Kundalumwanshyan kylän elämään!